Skip to content

Appelrozen

Personen: 6

Wat nodig:

  • 3 Appels (niet te groot)
  • 1 rol Bladerdeeg
  • 2 eetlepels Suiker
  • 2 theelepels Kaneel
  • 1 ei
  • poedersuiker
  • (optioneel) bak room-, of vanille ijs voor erbij

Wat verder nodig:

  • schilmesje
  • muffin vorm
  • bakpapier: 6 stukjes van 15×15 cm

Wat te doen:
Zorg dat de BBQ gereed is voor indirecte garing en 180 – 200 graden is.

Snijd de appels overlangs doormidden verwijder het klokhuis. Niet schillen. Snijdt dunne plakken
van ong. 1 mm, ze moeten straks kunnen buigen.

Rol het bladerdeeg uit, en snijd in 6 gelijke banen. Meng in een kommetje de duiker met de kaneel.

Leg een baan bladerdeeg neer, beleg met de schijfjes appel, dakpansgewijs, zodat de appel met
de ronde kant net iets boven de rand van het bladerdeeg. De onderste helft van het bladerdeeg
blijft vrij.

Bestrooi dit geheel met kaneelsuiker, en vouw de onderste rand naar boven. Rol het in de lengte
op. Zet dit op een stuk bakpapier, en doe in de muffinvorm.
Herhaal dit met alle stukken bladerdeeg.

Klop het ei los, en bestrijk de bovenkant van alle rozen met ei. Strooi er nog wat kaneelsuiker op.
Bak op de bbq in 15-20 minuten gaar.

Serveren:
Serveer ze met het bakpapier op een bordje, bestrooi met poedersuiker en garneer met een
blaadje mint. Desgewenst met een bolletje ijs erbij.