Skip to content

Gegrilde andijvie

Bijgerecht 6 personen


Wat nodig:

  •  1 krop andijvie (raddichio of witlof kan ook)
  • olijfolie extra vierge
  • 100 gr creme fraiche
  • 50 gr blauwe kaas (naar smaak dulce of picante)
  • peper en zout naar smaak

Wat verder nodig:

  •  bbq
  • mes
  • kommetje

Wat te doen:


Halveer de andijvie over langs. Blancheer 1 1/2 minuut in heet water.
Portioneer de andijvie verder naar wens, maar laat wel de wortelaanzet zitten. Dat houd je
bladeren bij elkaar.


Voor het grillen olijfolie, peper en zout erop. Grill op de directe methode aan alle kanten aan.


Meng ondertussen de crème fraiche met de blauwe kaas, en voeg naar smaak wat peper en zout
toe.


Haal de andijvie van de grill, en verdeel er wat kaasmengsel over.