Skip to content

Gegrilde makreel

Personen: 6

Wat nodig:

  •  6 makreel filet (vers)
  •  2 teentjes knoflook
  •  1/2 bosje peterselie
  • citroen
  • zout
  • olijfolie

Wat verder nodig:

  • kommetje
  • snijplank

 

Wat te doen:


Hak voor de dressing de peterselie en knoflook en doe in een kommetje. Rasp er de schil van een
halve citroen overheen. Doe er wat zout bij, en voeg een flinke scheut olijfolie toe, en roer door.
Vet een velletje bakpapier in met wat olie. Leg de makreelfilets erop en smeer wat van de dressing
erover.


Leg het bakpapier met filets op de bbq en bak de makrelen op 1 kant een minuut of 5.


Optioneel mierikswortel saus:

  •  100 gr Crème fraiche
  • 1 cm geraspte Mierikswortel
  • paar stengels bieslook gehakt
  • kneusje sap van citroen
  • vingertopje zout

Ingrediënten door elkaar roeren en naar smaak zout toevoegen. Afgedekt koel wegzetten.
Serveer de makreel met een lepeltje saus ernaast.


Eet het lekker puur!