Skip to content

Lamsburger

personen: 6

Wat nodig:

  • lamsgehakt 650 gr
  • feta 150 gr
  • theepel oregano gedroogd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • olijfolie extra virgine
  • 1 ei
  • zeezout en peper

Wat verder nodig:

  • BBQ
  • Steekring of burgerpers
  • vleesthermometer

Wat te doen:

Steek je barbecue aan, leg de kolen aan één kant van je bbq, en wacht tot de kolen grijs zijn. We grillen we de lamsburgers boven de kolen, met de directe methode. Afhankelijk van de dikte bepaal je hoe lang ze te garen.

Meng het gehakt met feta, oregano, knoflook, olijfolie, en ei. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gehakt in 6 porties en portoneer met behulp van een steekring of een burgerpers.

Grill de burgers boven de kolen rondom krokant, en laat garen tot een kerntemperatuur van 58 C.

Het ligt helemaal aan de temperatuur van je barbecue wanneer je vlees zover is, maar ga uit van een max. een minuut of 2 a 3 per kant .

Opmaak

Serveer bv op een turkse pide, waarvan je met dezelfde steekring 6 rondjes brood hebt
uitgestoken. Leg een plak vleestomaat op de onderste helft van het broodje, dan de burger, en top af met lekkere pickles van biet en een spicy mayo.