Skip to content

Pulled knolselderij

Bijgerecht

Wat nodig:

  • 2 knolselderij
  • blaadjes van paar takjes oregano
  • 1 rood pepertje fijngehakt
  • sap van een limoen
  • olijfolie extra vierge
  • zeezout

Wat verder nodig:

  • aluminium folie
  • 2 vorken
  • mes

Wat te doen:

Neem twee stukken aluminiumfolie van 30x 30 cmzet de ongeschilde knolselderijen erop, en giet er wat olijf olie overheen. Vouw het alufolie dicht, en zet ze op de bbq (150-180 Graden). Kijk er minimaal 2 uur niet meernaar om. (Kan ook gewoon in de oven).

Haal de pakketjes van de bbq en pak de knolselderij eruit. Schil met een scherp mes de schil er af,en verwijder de onderkant.

Leg op een schone snijplank, en trek met de vorken uit elkaar. Doe in een schaal en meng met een scheutje olijfolie en de overige ingrediënten. Proef of het op smaak is, en voeg anders nog wat toe.

Lekker als fris bijgerecht.

Variatie met biet

Dit kan je ook met Biet doen, houd dan een uur aan. De biet hoeft dan niet perse in alufolie. Overgieten met olijfolie en bestrooien met wat zout.

Uit de oven even laten afkoelen, schillen, in stukjes snijden met wat (verse) organo of tijm, een beetje zout en olijfolie.

Eet het lekker puur!