Hoe regel ik de temperatuur?

Eén van de fantastische mogelijkheden van de kamado is het op peil houden van de temperatuur. Met behulp van de twee luchtschuiven kunt u de temperatuur van uw de barbecue instellen tussen minder dan circa 40ºC en meer dan 400ºC. Met deze temperaturen kunt u op alle mogelijke manieren uw gerechten bereiden, van roken bij lage temperatuur tot schroeien bij grote hitte. De buitenthermometer geeft de juiste temperatuur aan. In tegenstelling tot andere houtskooltoestellen staat de hoeveelheid gebruikte kolen los van de kooktijd. U begint simpel met dezelfde hoeveelheid houtskool voor elke maaltijd. Naderhand sluit u de regelschuif om het vuur te doven en blijven de niet gebruikte kolen voor een volgende keer bewaard.

LET OP : wanneer u met hogere temperaturen werkt (vanaf ca. 200ºC) dient u het deksel voorzichtig een klein stuk te openen zodat er een weinig lucht bij kan komen. Vervolgens kunt u het deksel rustig helemaal openen. Wanneer het deksel snel in zijn geheel geopend wordt kan er een terugslag van de aanwezig hete lucht plaatsvinden. Dit kan verwondingen tot gevolg hebben.