Hoe steek ik mijn kamado aan?

  1. Open het deksel en verwijder het grillrooster. 
  2. Zet de ventilatieschuif maximaal open. 
  3. Vul de kamado met houtskool tot de ronde luchtopeningen. 
  4. Leg 3 à 4 aanmaakblokjes verspreid tussen de houtskool. 
  5. Steek de aanmaakblokjes aan en laat het deksel 10 minuten openstaan.
  6. Draai de schuifkap volledig open en onderschuif volledig open.
  7. Na ongeveer vijf minuten moet de houtskool branden. U kunt dan extra houtskool bijvullen, tot circa 5 cm boven de luchtopeningen.
  8. Wanneer de thermometer de gewenste temperatuur aangeeft (normaal tussen 150ºC en 200ºC) dient u de ventilatie te verminderen door de schuifkap en luchtschuif in de juiste stand te zetten. Opwarming duurt hooguit twintig minuten. U kunt eventueel nadien de temperatuur nog nauwkeuriger regelen. Een opening van 0,5 cm onder en boven is de meest gebruikelijke stand. Hoe groter de opening, des te hoger de temperatuur.
  9. Na het barbecueën moeten beide ventilatiegaten gesloten worden om het vuur te doven. Het vuur zal snel uitgaan en de kamado zal langzaam afkoelen. Probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat de kamado verplaatst wordt, totdat hij is afgekoeld.